Jom klik

Fesyen wanita zaman sekarang  

Posted by PaNthEra TiGriS

Pelik-Pelik..
Sesetengah jelah yang aku boleh tengok.
Kadang-kadang 'fashion' yang dorang pakai tu macam PELIK. ntah dari mana dorang dapat inspirasi fesyen macam tu.

Nak kata pengaruh barat atau jepun. x jugak. Entahlah. Tapi, mungkin kot.

Tengok je la, kat KL, bandar-bandar besar ke. kat mana2 tempt yang boleh dikategorikan sebagai 'hot spot' untuk remaja.
nie contoh-contoh pemakaian perampuan sekarang

Tanpa segan silu tunjuk khazanah diri kat orang













Tapi, kalau malas nak keluar. Tengok kat Myspace atau Facebook pun boleh.

Ha, kat situ pun melambak anak-anak muda zaman sekarang dengan gambar-gambar dan fesyen yang pelik masing-masing.

Kadang-kadang tak melambangkan 'rakyat Malaysia' langsung. Tiada unsur ketimuran pun.

Yang perempuan Muslim nya pakai seluar pendek, dengan topi. Pelik lah.
Jahil sungguh mereka. dengan kaca mata bingkai bulat berbadan gempal.

Nak berfesyen biarlah mengikut pengetahuan dan kesesuaian diri.

Ntahlah, mungkin ikut orang kot. Cara mereka membesar, pengaruh sekeliling dan sebagainya.

Aku pula membesar dalam kesederhanaan Islam. Jadi, aku lebih tertarik kearah cara berpakaian sebigini. Bukan sebegitu.

Terpulang lah, hak individu untuk berfesyen.

Tetapi, berpada-pada lah. Sebagai seorang Muslim. Sebagai rakyat Asia. Sebagai manusia waras lah senang cerita.

Nak berfesyen tu boleh, tapi janganlah nak adaptasikan fesyen yang tidak munonjol mata orang yg melihat awak..

Tak boleh. Tak boleh.

comel kan adik nie pkai tudung!!!
SOPAN











Pening dan pelik.sesungguhnya aku nie sedang mencari teman hidup. tp klu lar aku dijodohkan perempuan yang x tau menjadi kehormatan diri nie..siang2 aku reject.haha

This entry was posted on Tuesday, February 22, 2011 at Tuesday, February 22, 2011 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

6 comments

erm..tau xpe.kadang2 kite lak yang segan nengok care pemakaian diowang..wallahualam..ingatan tok diri sendiri dan yang laen jugak ya!!..

February 23, 2011 at 9:55 PM

yup,btul 2..

February 24, 2011 at 1:31 AM

setuju 101%.

February 26, 2011 at 10:50 PM

klu lar mak ayah kite tgk dieorang pown dah tentu reject jadi menantu dieorg kan???

February 28, 2011 at 1:32 PM

like this post and cara pemikiran awak.. :)

April 20, 2011 at 2:50 PM

dunia akhir zaman dah

May 1, 2011 at 11:35 PM

Post a Comment

Nana-nama Allah

Jom Klik